A krátersüti elkészítéséhez a tojásfehérjét felverjük.
Az öt tojássárgáját elkeverjük a cukorral és a vaniliás cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, és óvatosan hozzáadjuk a felvert tojáshabot, a végén összeforgatjuk.
Közben a csomagoláson olvasható útmutatás szerint megfőzzük a pudingot. Lisztezett, esetleg sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a masszát, és a pudingot is elosztjuk rajta vizes kanállal. Azért hívják kráterszeletnek, mert a sütés során pudingkráterek keletkeznek, és ha felvágjuk a sütit, nagyon szép lesz a többszínű végeredmény.
A sütit 180 fokon tűpróbáig sütjük. Mikor kivettük a sütőből, kicsit pihentetjük, hűtünk rajta, majd a tejföllel elkevert porcukros, vaníliás cukros masszát egyenletesen a tetejére simítjuk.