Kráter sütemény

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • A tetejére:
  • 1 pohár (375 g-os) tejföl
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A pudingot elkészítem a tejjel és a cukorral, majd lehűtöm.(Hideg vízbe tettem a lábast, így gyorsabban hűlt.)

    A sütőt bekapcsolom 180 fokra (légkevereséssel sütöttem kb. 25 perc alatt sült meg, ha simán 180 fokon, akkor kb. 40 perc kell neki), majd a tepsit kikenem vékonyan olajjal, kilisztezem.

    A tojásokat kettéveszem. A tojásfehérjét felverem, majd a tojássárgáját habosra keverem a porcukrorral és az olajjal. Hozzáadom ezután a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, majd a tejet is. Ezzel alaposan elkeverem, majd óvatosan beleforgatom a felvert tojás habot.

    A tepsibe beleöntöm, majd vizes evőkanállal beleszaggatom a langyosra hűlt pudingot. Kb. minden második-harmadik szaggatás után újra kell mártani a kanalat a vízbe, hogy ne tapadjon rá a puding.

    Ha megsült, megkenem az egészet a cukorral és vaníliás cukorral elkevert tejföllel.

Megjegyzés

Köszönet a receptért Bartáné F.

Lengyel Jánosné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Lengyel Jánosné 6 évvel ezelőtt
Sziasztok! Bocs, azt elfelejtettem odaírni, hogy a legnagyobb méretű tepsiben kell sütni. Üdv:jabaki

Hasonló Receptek

Magazin