Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Édes-szezámmagos marokkói zsemle

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 0,6 dl olaj
  • 3 ek szezámmag (pirított)
  • 1 tk ánizs (egész)
  • 1 tk ánizs (őrölt)
  • 1 ek narancsvirág víz
  • 60 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 2 dkg só
  • 12 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő (friss)
  • kb 250-300 ml meleg víz
  • A lekenéshez:
  • 1 ek tej
  • 1 db tojás
  • A szóráshoz:
  • 1 ek szezámmag (pirított)

Elkészítés

    1. Egy tálba tesszük a tojást az olajjal, a magokkal, a fűszerekkel, és a narancsvirág vízzel. A liszthez hozzákeverjük a sót, a cukrot és az élesztőt. A lisztes keveréket összeforgatjuk a tojásos keverékkel. (Ragacsosnak kell lennie a tésztának.)
    2. Lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, kevés liszttel meghintjük, majd újabb 5 percig gyúrjuk. Visszatesszük a kilisztezett tálba, megszórjuk a tetejét is liszttel, majd letakarjuk, és fél órát kelni hagyjuk.
    3. A tésztát 8 -10 egyforma kis golyóra osztjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket egymástól kb. 5 cm-re és lelapítjuk őket 1-2 centisre. Letakarjuk, majd egy órán át kelni hagyjuk. (Sütőben 40 fokon még gyorsabban és szebben kelnek.)
    4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Megkenjük a zsemlék tetejét a tojás és a tej keverékkel, rászórjuk a szezámmagot. 20-25 perc alatt készre sütjük őket. 

    TOJÁSSAL BACONNEL TÖLTÖTT ZSEMLE>>> 

    ZSEMLE HÁZILAG>>> 

    EGYSZERŰ SZEZÁMMAGOS ZSEMLE>>> 

Megjegyzés

Ha nem fogy el sütőben rámelegítve újra friss és ropogós. Kávé mellé kitűnő.

Tittikeeeh77
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin