Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kozáksapka (hólabda)

70 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót. A tojássárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzákeverjük a tejet és beleszitáljuk a lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba).
  3. Közben elkészítjük a krémet: A tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük, és folytonos kevergetés mellett sűrű (pudingszerű) krémmé főzzük, majd félre tesszük hűlni. A margarint a porcukorral jól kikeverjük és a már teljesen kihűlt krémhez adjuk, beleöntjük a rumaromát, majd kézi mixerrel habosra keverjük.
  4. A megsült, kihűlt tésztából a pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki, majd a piskóta korongokat félbe vágjuk (vízszintesen). A két félbe vágott korongokat krémmel összeragasztjuk, körbe az oldalát is bekenjük a krémmel, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.
  5. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal. Egy kiskanál segítségével szépen, egyenletesen rákenjük a sütik tetejére az olvasztott csokoládét. Tálalásig a hűtőbe tároljuk. 

Megjegyzés

A tepsi mérete: 20cm x 36cm. A pogácsaszaggató átmérője: 4 cm. A megmaradt tésztából, hogy semmi ne menjen kárba, egy nagyon finom kókuszgolyót készítettem: A tésztát szét csipkedtem (morzsoltam), majd belekevertem a megmaradt krémet és még annyi sárgabaracklekvárt kevertem hozzá, hogy egy jól formázható tésztát kaptam. Dió nagyságú golyókat formáztam és végül beleforgattam a kókuszreszelékbe. - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss