A csokis piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral és a szódabikarbónával kézi mixerrel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a rizslisztet és a kakaóport. Mindezt egy fakanállal összekeverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá felvert tojáshabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pisótát, aztán 160 fokon körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.
A krém elkészítéséhez a mandulás tejbe beletesszük a lisztet, a vaníliás cukrot, majd elkeverjük és megfőzzük. Ha ezzel elkészültünk, hozzákeverjük a margarint és ízlés szerint édesítjük. Ha megsült a piskóta, kiszaggatjuk és félbe vágjuk, majd betöltjük a krémmel úgy, hogy körbe is érje. Végül kókuszreszelékbe forgatjuk, a tetejére pedig csokimázt kenünk.