Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kozáksapka glutén- és tejmentesen

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 3 ek rizsliszt
  • 0,5 dkg szódabikarbóna (késhegynyi)
  • 1 ek kakaópor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej (mandulás)
  • 5 ek liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg margarin
  • Kókuszreszelék
  • Olvasztott csokoládé

Elkészítés

  1. A csokis piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral és a szódabikarbónával kézi mixerrel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a rizslisztet és a kakaóport. Mindezt egy fakanállal összekeverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá felvert tojáshabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pisótát, aztán 160 fokon körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.
  2. A krém elkészítéséhez a mandulás tejbe beletesszük a lisztet, a vaníliás cukrot, majd elkeverjük és megfőzzük. Ha ezzel elkészültünk, hozzákeverjük a margarint és ízlés szerint édesítjük. Ha megsült a piskóta, kiszaggatjuk és félbe vágjuk, majd betöltjük a krémmel úgy, hogy körbe is érje. Végül kókuszreszelékbe forgatjuk, a tetejére pedig csokimázt kenünk. 

JAKAB SAPKA - DIÓS KOZÁKSAPKA 

RAFFAELLO GOLYÓ 

EGYSZERŰ TÚRÓPÖTTY (TÚRÓ RUDI GOLYÓ) 

Megjegyzés

Igazi "Nagymama" kedvence süti, szívből ajánlom mindenkinek. Gyermekkori emlékeket felidéző süti lehet, így az őszi napokon. - Koni83

Ezek is érdekelhetnek

Friss