Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kovászosuborka-krémleves

Hozzávalók

  • 30 dkg kovászos uborka (a levével együtt)
  • 1 fej hagyma
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl húsleves-alaplé
  • 1/2 csokor kapor
  • 2 dl tejszín
  • bors

Elkészítés

    1.

    Az uborkát és a megtisztított hagymát felkockázzuk. A felforrósított vajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk az uborkát, és együtt pároljuk 5 percig. Megsózzuk és megborsozzuk ízlés szerint. Felöntjük az alaplével és a kovászos uborka levével, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, összeturmixoljuk, majd ismételten megsózzuk és megborsozzuk.

    2.

    Leszűrjük, újramelegítjük, majd a tejszínnel dúsítjuk. 2-3 órára a hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin