Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Kovászos uborka télire

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kovászos uborka télire

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 210
  • Elküldve: 33

Hozzávalók:

  • 1. közepes kovászolni való uborka kefével megmosva, érett és egészséges uborkák
  • 2. ahány literes az üveg, annyi csapott evőkanál só
  • 3. torma: tisztítva és hosszában elvágva kb. mutatóujj vastag ( ha az üveg nem 5 l-es, valamivel vékonyabb )
  • 4. sok kapor, nem baj ha öreg, csak az íze kell
  • 5. 1-2 meggyfalevél
  • 6. borkősav ( 5 l-hez csapott evőkanál )

Elkészítés:

Az üveg aljára bőven kaprot teszünk, beleállítjuk az uborkákat, a tormát és a meggylevelet. Feltöltjük hideg vízzel. Az uborkán lévő vizet felfogjuk abban az edényben, amelyben fel akarjuk forralni, + 1 l vizet és 1 evőkanál sót számítunk még hozzá. Hozzáadjuk a szükséges mennyiségü sót és felforraljuk, kihűtjük, majd az uborkára öntjük. Lazán lekötjük, én vizesruhát is szoktam a tetejére tenni, mert a forrásnál nem veszít annyi vizet. Kb. 3-4 nap múlva kiforr, akkor teszem rá a borkősavat és lekötöm. Még kb. 1-2 hónapig hetente figyelni kell, mert veszít a levéböl. Erre kell a + 1l sósviz.
Nem tesszük napra, a konyha elég, de nap ne érje. Ha kész, bevisszük a kamrába, és ott ellenőrizzük tovább.

Megjegyzés:

Imádok januárban igazi kovászost enni!!

A receptet Kefir11 küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2009. augusztus 22. (szombat) 11:18
    Énis eképpen szoktam csinálni, de mifelénk , és a gasztronómi nyelvén az így elkészített uborkának "vizes uborka" a becsületes neve. Ugyanis: a kovászos uborka érlelése a hozzáadott kenyérben lévő élesztőgombák által elindított erjedés útján megy végbe. Ugyanakkor a vizes uborka erjedése a tejsavbaktériumok áldásos tevékenységének az eredménye.
    piritos szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Friss paprikával és paradicsommal
Szezonban az igazi, akár nyersen, akár sütve-főzve, az aromás szabadföldi zöldségekkel rengeteg ízletes étel készülhet!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Lecsós nokedli Lecsós nokedli
Szilvalekváros muffin Szilvalekváros muffin
Olajban sült burgonyás pogácsa Olajban sült burgonyás pogácsa
Cukkini parmezános bundában Cukkini parmezános bundában
Kókuszgolyó XIII. Kókuszgolyó XIII.
Német almás pite Német almás pite
Mandulás kenyér Mandulás kenyér
Szilvás-amarettis semifreddo Szilvás-amarettis semifreddo
Virslivel töltött lángos Virslivel töltött lángos
Szezámos-gyömbéres padlizsán Szezámos-gyömbéres padlizsán
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122552_focaccia-110.jpg A kenyértészta átváltozásai

Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/113000/113858_feta-110.jpg Feta, a görög mítosz

A feta (Φέτα) sajt nélkülözhetetlen alapanyaga a görög konyhának. Mi, magyarok, leggyakrabban a görög…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122543_bubble-tea-110.jpg Bubble tea, a gyöngyös tea

Egyre több teázóban és étteremben találkozni azokkal a miniatűr akváriumokra emlékeztető italokkal, amelyek nem csak színesek,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122537_olivakrem-110.jpg Olívakrém sült paprikával, zöldfűszerekkel

Az olívabogyó, a friss zöldségek olyannyira részei a nyári könnyű konyhának, hogy megszámlálhatatlan formában és variációban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122522_bukta-110.jpg Bukta, a tökéletes édes kelt tészta

A buktáról nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni. A szinte mindenki által kedvelt kelt tésztás édességnek meglepő mód még a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122534_taboule-110.jpg Tabulé, mert ki a zöldfűszert szereti…

Libanonban nagyon zöld, ott szinte egy petrezselyemsalátára hasonlít, Európában inkább a bulgur és a kuszkusz dominál, bár a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/92000/92652_fuge110.jpg Mutass fügét!

Fantasztikus látni a mediterrán országok kertjeit, ahol szinte minden háztartásban van egy-egy óriási, koros fügefa, ami rengeteg…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122477_olasz-tesztaszoszok-110.jpg A legfontosabb olasz tésztaszószok

A főtt tészták legnépszerűbb feltétei a különböző olaszos mártások. A sokféle paradicsomos és tejszínes változat teszi…

Napi tipp
A vendégváró sós falatok között az egyik nagy kedvenc a sós, sajtos masni, amit mi is megsüthetünk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept