Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Garantáltan gluténmentes: Kovászos uborka krumplival

default user icon

Hozzávalók

  • 14 db uborka
  • 1 csomag kapor
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 db krumpli

Elkészítés

    1. A szokásos módon alaposan megmossuk az uborkát. Ehhez készítsünk ki két, vízzel teli tálat. Az első alapos lemosás után, átrakjuk az uborkákat a tiszta tálba, és leöblítjük őket.
    2. Ezt követően hosszában bevágjuk az uborkákat, de figyelünk arra, hogy a két vége egyben maradjon.
    3. Az elmosogatott és lecsepegtetett üvegek aljára egy meghámozott krumpli felét rakjuk, majd egy kevés kaprot és 1 gerezd fokhagymát. 
    4. Az üvegbe helyezzük az uborkákat , mellé pakoljuk a maradék 2 gerezd fokhagymát, a kaprot és a végén a tetejére egy kettévágott krumplit.
    5. Sós, de nem túl hideg vízzel felöntjük, hogy ellepje. Az üveget letakarva, napos, meleg helyen érleljük.

    KOVÁSZOS UBORKA TÉLIRE >>>

    ROPOGÓS KOVÁSZOS UBORKA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - videó >>>

     

Megjegyzés

Ha gluténmentes kovászos uborkát szeretnénk, akkor ez a jó megoldás. Ilyenkor az uborka a krumplitól kovászolódik meg, a leve nem lesz zavaros, viszont hamar túlérik, így érdemes gyakrabban figyelni! A hozzávalók 2 db normál befőttesüveghez értendők.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes