Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kovászos uborka krumplival érlelve

MME MME
6 5/5
40 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát jól megmossuk, és négybe vágjuk úgy, hogy az egyik végétől kezdve félig bevágjuk hosszában, majd a másik végénél szintén bevágjuk ugyanígy. Így 4 részre lesz vágva az uborka, de egyik végén sem esik szét.
  2. A krumplikat megpucoljuk, félbevágjuk.
  3. Az 5 literes üveg aljára rakjuk a krumplikat, a kapor felét, rá szép sorba állítva az uborkákat, majd a tetejére a megmaradt kaprot.
  4. Langyos, sós vízzel felöntjük. Alufóliával letakarjuk, és kitesszük a napra. Pár nap múlva fogyasztható! Ilyenkor kiszedjük a krumplikat, és saját levében, hűtőben tároljuk.


Megjegyzés

Szerintem sokkal finomabb, mint kenyérrel, és gusztusosabb is. És ropogósabb marad, gondolom, a krumpliban lévő keményítőtől. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss