Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kovászos uborka - krumplival érlelve

default user icon
6 5/5

Hozzávalók

  • 2,5 kg uborka
  • 3-4 db krumpli
  • kapor

Elkészítés

    1.

    Az uborkát jól megmossuk, és négybe vágjuk úgy, hogy az egyik végétől kezdve félig bevágjuk hosszában, majd a másik végénél szintén bevágjuk ugyanígy. Így 4 részre lesz vágva az uborkánk, de egyik végén sem esik szét.

    2.

    A krumplikat megpucoljuk, félbevágjuk. Az 5 literes üveg aljára rakjuk a krumplikat, a kapor felét, rá szép sorba állítva az uborkákat, majd a tetejére a megmaradt kaprot. Langyos, sós vízzel felöntjük. Alufóliával letakarjuk, és kitesszük a napra. Pár nap múlva fogyasztható! Ilyenkor kiszedjük a krumplikat, és saját levében, hűtőben tároljuk.

Megjegyzés

Szerintem sokkal finomabb, mint kenyérrel, és gusztusosabb is. És ropogósabb marad, gondolom, a krumpliban lévő keményítőtől.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Cettina
Jó sok félbevágott okhagyma nélkül el sem tudom képzelni a kovászosuborkát. apukámtól tanultam: pirítóskenyeret rakunk a tetejére, ami nem ázik szét és egyben le lehet venni amikor kész.... Most készítettem egy csatos üvegnyit belőle :)
kalmarnemagdi
Évek óta így csinálom,nyugodt szívvel ajánlom,nagyon finom és a leve teljesen tiszta marad és nem zavaros.
anyócácska
Ezt is kipróbálom majd !! Remélem ízleni fog a krumplis változat is ! Ha megcsináltad írj , hogy milyennek találod !!??
firstlady
Még ennél is egyszerűbb az üveg aljára egy púpozott evőkanál lisztet szórni, az mindig van otthon. Én nagyon szeretem a levét, és kissé tartok tőle, hogy a napokig benne ázó krumpli megváltoztatja az ízét. Ennek ellenére ki fogom próbálni, a kíváncsiságom mindig győz. :-)
anyócácska
Most kipróbálom ,hogy télire is teszek el belőle. Amikor kész kiszedem a krumplikat és teszek a tetejére szaliclit. Kiváncsi leszek ,hogy milyen lesz. Azt halottam ,hogy lehet eltenni a kenyeres változattal igy télire. Akkor valószínű ,hogy igy is sikerülhet. Na majd kiderül!!
b.marcsika
mi is évek óta krumplival érleljük a kovászos ubit. Szerintem is gusztusosabb, mert nem ázik szét mint a kenyér és a leve is tiszta marad.

Hasonló Receptek

Magazin