Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kovászos uborka III.

120 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1.) Egy 5 literes üveg aljára 1 marék friss, mosott kaprot teszünk, 3 gerezd fokhagymát és egy kis tormát, rá 3 kg megmosott, hosszában felvágott, levágott végű uborkát pakolunk.

2.) Felöntjük az egészet meleg, sós vízzel, a tetejére egy szelet kenyeret helyezünk.

3.) Egy kistányért teszünk a tetejére, és kitesszük az üveget a teraszra, ahol a nap is éri, de ne tűző napra, mert akkor felforr. Kb. 5-6 nap alatt elkészül. Ha kész, érdemes áttenni az uborkát egy másik üvegbe, és rászűrni a levét, hogy ne legyen zavaros, és a hűtőben tárolni.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss