A kovászos uborka elkészítéséhez lehetőleg egyforma uborkákat válasszunk. Az uborkákat alaposan megmossuk. Egy üveg aljára teszünk 1-2 szelet kenyeret, kaprot és tormát. Erre tesszük hosszában az uborkákat, szórunk rá egész fekete borsot, fokhagymát, babérlevelet, mustármagot, majd a tetejére szikkadt kenyeret és kaprot teszünk.
Egy edényben sós vizet forralunk, hűlni hagyjuk, majd amikor már csak langyos, ráöntjük az uborkára, hogy ellepje. Egy tányérral úgy fedjük le, hogy azért érje a levegő, és kitesszük napos helyre 3-5 napra (időjárástól függően).
Amikor már érett, kivesszük az uborkákat, és ráöntjük a leszűrt levét. Hűtőben sokáig eláll.
A fokhagyma mennyiségét lehet csökkenteni, s a babérlevél, bors, mustármag, torma elhagyható, ha valaki a hagyományosat szereti inkább. Én imádom a fűszereket. - hobbychef
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!