Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kovászos uborka, ahogy anyukám készíti

default user icon

Hozzávalók

  • 2 kg közepes méretű uborka
  • 3 szelet fehér kenyér
  • 2 csokor kapor
  • literenként 1 ek só

Elkészítés

    1. Az uborkát megmossuk, levágjuk a végeit és több helyen bevágjuk hosszában.
    2. Egy tisztára mosott 3 literes üveg aljára belenyomkodjuk az egyik szelet kenyeret, és rátesszük a kaprot, majd belerakjuk az uborkákat. A tetejére rárakjuk a másik csokor kaprot és a maradék kenyeret.
    3. Az uborkát felöntjük 2 liter langyos, sós vízzel, úgy, hogy az teljesen ellepje az uborkát, majd lefedjük az üveget és kitesszük a napos helyre. Ha meleg idő van, akkor kb 3 nap alatt beérik az uborka. 
    4. Ha a sós jól átjárta az uborkát, akkor kiszedjük az üvegből, lemossuk, a levét leszűrjük. Az uborkát tárolhatjuk üvegben, vagy műanyag dobozban úgy, hogy a levének egy részét visszaöntjük rá.

    ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES KOVÁSZOS UBORKÁT 5 LÉPÉSBEN! >>> 

    KOVÁSZOS UBORKA FŰSZERESEN >>>

    CSERESZNYEBEFŐTT ÉS KOVÁSZOS UBORKA - 9 HASZNOS RECEPT BEFŐZÉSHEZ >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin