Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kovászos uborka, ahogy anyukám készíti

MME MME
120 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A kovászos uborka elkészítéséhez az uborkát megmossuk, levágjuk a végeit és több helyen bevágjuk hosszában.
  2. Egy tisztára mosott 3 literes üveg aljára belenyomkodjuk az egyik szelet kenyeret, és rátesszük a kaprot, majd belerakjuk az uborkákat. A tetejére rárakjuk a másik csokor kaprot és a maradék kenyeret.
  3. Az uborkát felöntjük 2 liter langyos, sós vízzel, úgy, hogy az teljesen ellepje az uborkát, majd lefedjük az üveget és kitesszük a napos helyre. Ha meleg idő van, akkor kb. 3 nap alatt beérik az uborka. 
  4. Ha a sós jól átjárta az uborkát, akkor kiszedjük az üvegből, lemossuk, a levét leszűrjük. Az uborkát tárolhatjuk üvegben, vagy műanyag dobozban úgy, hogy a levének egy részét visszaöntjük rá. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss