Részletes receptkereső »
  •  
  •  

RECEPT

« vissza

Kovász

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kovász

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 156
  • Elküldve: 33

Hozzávalók:

  • teljes kiőrlésű liszt vagy rozsliszt
  • langyos víz
  • zárható üveg, műanyag doboz

Elkészítés:

1. nap: 2 evőkanál lisztet elkeverünk annyi vízzel, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk, majd az egészet meleg helyen érleljük lezárt üvegben 2 napot

3. nap: 3 evőkanál lisztet + vizet hozzákeverünk az eddigi tésztánkhoz, megint érleljük 2 napot, közben megkeverhetjük

5. nap: 5 evőkanál lisztet és vizet hozzákeverünk az eddigi tésztánkhoz, de csak 1 napot érleljük

6. nap: kész a kovász, ha elkezd buborékosodni, mint az élesztő, ha nem, akkor még érleljük

Felhasználásig hűvös helyen tároljuk.

Nem olyan bonyolult, mint amilyennek le van írva. Élesztő helyett használom. Felhasználás előtt meleg helyre rakom, amikor már kevés van belőle, ismét lehet szaporítani.

Megjegyzés:

A receptet Loreniko küldte. Köszönjük!

loreniko receptjeiből:
Reform linzer
Mákos torta kelt tésztából
Meggyes csokitorta
Kakaós banántorta
Csiga-biga sütemény
Barackos túrótorta sütés nélkül
Kovászos reform kenyér
Tejfölös-magvas kenyér
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 9 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. július 23. (szombat) 18:37
    Bgizusnak: Mint ahogy már írtam is: úgy írják a hozzáértők hogy 1,5-2 szerese legyen a kovász az élesztő mennyiségének, kipróbáltam de elég lassan kelt, így a liszt mennyiségéhez igazítottam a kovász arányát. 1 kg-os kenyérhez? az kb 60-70 dkg liszt. Ha teljes kiőrlésűt használsz akkor 1:1 arány ( liszt és a kovász) tehát 60 dkg kovász, ha finomlisztet akkor 1:0,5 az arány, tehát 30 dkg. Lassan kel még így is a kenyér, de érdemes várni. Ma már teszek a kovászos kenyeremhez, mondjuk 1 kg finomliszthez 2 dkg élesztőt is és 30-40 dkg kovászt is, így felgyorsítom a kelési folyamatot. Aki élesztő nélkül akar dolgozni, annak türelmesnek kell lennie és kivárni a kelést:).
Receptválogatás
Karaj, tarja, comb
Hogy mennyi féle étel készíthető sertéshúsból? Se szeri, se száma! És nem csak magyaros lehet ám a karaj, a comb vagy a tarja! Persze a kasszikusokat sem hagyjuk ki válogatásunkból!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kapris-kapros lazac Kapris-kapros lazac
Kakukkfüves tepsis csirke zöldségekkel Kakukkfüves tepsis csirke zöldségekkel
Almás piskóta II. Almás piskóta II.
Sonkás-ricottás quiche Sonkás-ricottás quiche
Fokhagymás-tejszínes csirkeragu Fokhagymás-tejszínes csirkeragu
Mascarponés-túrós piskóta csokiöntettel Mascarponés-túrós piskóta csokiöntettel
Francia hagymaleves cipóban Francia hagymaleves cipóban
Dukatell bukta (kelt tészta) Dukatell bukta (kelt tészta)
Márványos kevert kuglóf Márványos kevert kuglóf
Rántott csirkemell labda Rántott csirkemell labda
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 4 db
  • (mbalcsi)
  • Egyebek (vronika)
  • (bmamika)
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119246_kelt-teszta-110.jpg A tökéletes kelt tészta

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől – nem minden alap nélkül. Van ugyanis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122957_korte-110.jpg Körte, a varázslatos

A körte - az almához hasonlóan - egész évben beszerezhető, mégis évente csak hat kilót eszünk meg belőle fejenként. Pedig…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122946_pizzas-masni-110.jpg Kenyér négyszer újragondolva

Ott búcsúztunk el egy héttel ezelőtt, hogy elárulom, miért nem készült vasárnapi ebéd, és azt is, hogy mi a legújabb sós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122930_kezdo-konyha-110.jpg Ketten, kis pénzből, könnyedén

Most induló sorozatunk afféle segítségnyújtás a konyhai feladatokkal ismerkedő olvasóinknak. Azoknak, akik nem gyakorlottak, akik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122922_arancini-110.jpg Arancini, a szicíliai rizsgolyó

Kis kerek, aranyló golyóbisok, amelyek kívül ropogósak, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejtenek. Nem más ez, mint a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112886_vargabeles-110.jpg A vargabéles-rejtély

Sokan először a menzán találkoztunk ezzel a furcsa, de nagyon finom desszerttel, amit jó nagy kockára vágva, porcukorral vagy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122909_babos-egytaletel-110.jpg Tartalmas babos egytálételek

A laktató, melengető ételek időszakában előkerülnek a babbal készülő fogások. A különféle levesek és főfogások közös jellemzője…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept