Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kőttes palacsinta

120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 4 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1/2 kg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 db tojás
  • 1 mk só
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • A sütéshez:
  • 4 dl olaj
  • A tálaláshoz:
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk. Kb. 2 dl tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és langyos helyen felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet, beleöntjük az élesztős tejet. Hozzáadjuk a tojást, a sót, és belereszeljük a citrom héját.
  2. A megmaradt langyos tejet fokozatosan adjuk a tésztához mindaddig, amíg puhább, lágy tésztát kapunk. Kb. 10 percig dagasztjuk, majd meleg helyen, egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát hat részre osztjuk, gömbölyű bucikká formáljuk és lisztezett felületen 15-20 percig kelni hagyjuk. Közben az olajat magasfalú edényben felforrósítjuk.
  4. A megkelt tésztát a kezünkkel laposabb korongokká húzzuk szét úgy, hogy a közepük vékonyabb, a szélük vastagabb legyen. Forró olajba tesszük és egy villával a közepüket kilyukasztjuk. A palacsinták mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva, esetleg lekvárral tálaljuk.

ELRONTHATATLAN PALACSINTA>>> 

RÓZSASZÍN AMERIKAI PALACSINTA>>> 

MAROKKÓI EZERLYUKÚ PALACSINTA (BAGHAREER)>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss