A tejet meglangyosítjuk. Kb. 2 dl tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és langyos helyen felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet, beleöntjük az élesztős tejet. Hozzáadjuk a tojást, a sót, és belereszeljük a citrom héját.
A megmaradt langyos tejet fokozatosan adjuk a tésztához mindaddig, amíg puhább, lágy tésztát kapunk. Kb. 10 percig dagasztjuk, majd meleg helyen, egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát hat részre osztjuk, gömbölyű bucikká formáljuk és lisztezett felületen 15-20 percig kelni hagyjuk. Közben az olajat magasfalú edényben felforrósítjuk.
A megkelt tésztát a kezünkkel laposabb korongokká húzzuk szét úgy, hogy a közepük vékonyabb, a szélük vastagabb legyen. Forró olajba tesszük és egy villával a közepüket kilyukasztjuk. A palacsinták mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva, esetleg lekvárral tálaljuk.