Elkészítés: Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, a vöröshagymát feldaraboljuk és a szalonnazsíron üvegesre pirítjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát, beletesszük a kockára vágott krumplit. Majd felöntjük 2 liter vízzel és belerakjuk a felvágott zöldpaprikát és paradicsomot. A lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a szalonnás hagymával, sózzuk, borsozzuk, fél centis csíkokra vágjuk. A csíkokat feltekerjük, elvágjuk, és laza csomóra kötjük A forró levesbe téve készre főzzük. A levest az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre