Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kötöttgaluska leves, ahogy anyukám csinálja

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. Elkészítjük a kötött galuskát. Lisztből, tojásból, sóból tésztát gyúrunk. Kicsit pihentetjük, majd kinyújtjuk vékonyra, megkenjük olvasztott zsírral, megszórjuk őrölt borssal.
  2. Szélétől indulva kettőt hajtunk rajta és elvágjuk. Ezt ismételjük, míg a tészta el nem fogy.
  3. A levágott tésztacsíkokból kötünk egy csomót és letépjük, tovább folytatjuk, míg a csík el nem fogy. Ne kössük szorosra, mert a közepe nem fő meg.
  4. A zöldségeket megtisztítjuk, karikára és kisebb kockára vágjuk.
  5. A feldarabolt hagymát zsiradékon megpirítjuk, beletesszük a zöldségeket, ízesítjük, átforgatjuk, meghintjük pirospaprikával és felöntjük vízzel.
  6. Forrás után beletesszük a kötött galuskát, és készre főzzük. Petrezselyemzölddel tálaljuk. 

Megjegyzés

Kiss Imréné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss