Elkészítjük a kötött galuskát. Lisztből, tojásból, sóból tésztát gyúrunk. Kicsit pihentetjük, majd kinyújtjuk vékonyra, megkenjük olvasztott zsírral, megszórjuk őrölt borssal.
Szélétől indulva kettőt hajtunk rajta és elvágjuk. Ezt ismételjük, míg a tészta el nem fogy.
A levágott tésztacsíkokból kötünk egy csomót és letépjük, tovább folytatjuk, míg a csík el nem fogy. Ne kössük szorosra, mert a közepe nem fő meg.
A zöldségeket megtisztítjuk, karikára és kisebb kockára vágjuk.
A feldarabolt hagymát zsiradékon megpirítjuk, beletesszük a zöldségeket, ízesítjük, átforgatjuk, meghintjük pirospaprikával és felöntjük vízzel.
Forrás után beletesszük a kötött galuskát, és készre főzzük. Petrezselyemzölddel tálaljuk.