Elkészítés: A gombócokhoz szükséges lisztet, tojást egy tálban összekeverem, és annyi vizet teszek apránként hozzá, hogy a gyúrt tésztám középkemény legyen. Összegyúrom, majd gyúródeszkán vékonyra kinyújtom.
A szalonnát és a hagymákat apróra vágom, és a szalonna kisült zsírjában, plusz némi hozzáadott zsírral megpirítom a hagymát, végül hozzáadom a paprikát, sót.
A megpirult hagymás szalonnát a tésztára kenem, majd elkezdem feltekerni. 2 tekerés után mindig elvágom hosszában ill. félben is a tésztacsövet, és átkötöm a végeinél.
Rántott levest készítek: fazékban olajon megpirítom a lisztet, felengedem a vízzel, és hozzáadom a fűszereket. Egyet forralom, majds belerakom a gombócokat. Ha feljönnek a tetejére, még hagyom kb. 10 percig főni, hogy teljesen megpuhuljon a tészta.
Tálalhatjuk a levest a kötött gombócokkal, de ehetjük külön is, első fogásként a levest, másodikként pedig a tésztát valamilyen mártással kísérve.