Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kóstolj szekszárdi borokat és egyél egy jót a belváros szívében!

default user icon
MME
Ha szereted a jó borokat, és szeretsz mellé finom ételeket enni, akkor íme egy kihagyhatatlan gasztroprogram: július 30-án Budapesten, a Ráday utcában található Vörös Postakocsi étteremben Dúzsi Tamás, a szekszárdi rosékirály borait kóstolhatod meg és finomabbnál-finomabb ételeket fogyaszthatsz.

Az éttermek és a borászatok is megsínylették a koronavírus-járvány miatt az elmúlt hónapokat. A vendéglátóhelyek és sok pincészet is hónapokra bezárt. Most viszont már kimozdulhatunk és izgalmas gasztronómiai programokon, borvacsorákon is részt vehetünk.

A Vörös Postakocsi étteremben  ezúttal a szekszárdi rosékirály kiváló borait kóstolhatjuk meg. Dúzsiék 1996-ban egy véletlen folytán kezdtek a rozé készítésébe, azóta pedig több külföldi neves megmérettetésen is sikereket értek el. A Cannes-i “le Modial du Rosé” rosé világversenyről máig 36 érmet hoztak el.

A július 30-i borvacsorán 3 különböző rozé szerepel az itallapon. A 2019-es Cuvée mellé sült vajas tésztába bújtatott zöldséges pestós jércemell lesz a fogás, a 2019-es Kékfrankos Rosé mellé lazacot kóstolhatunk, míg a 2018-as évjáratú Syrah Rosé selymes ízét egy különleges fogással élvezhetjük, ami roston sült rosé kacsamellfilé, málna redukcióval, camemberttel és burgonyapürével lesz.

A pincészet a rozék mellett a Fürtike nevű fehér borral indítja az estet, zárásként a desszert mellé pedig a 2016-os Cabernernet Franc-t kínálják majd.

Az est levezetője Szalai Gyula, sommelier lesz majd. A vacsora után pinceáron lehet majd vásárolni a borokból.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss