Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kóstold meg a legjobb whisky-ket ingyen! Nyerj páros belépőt a Whisky Showra!

default user icon
MME
Ha nem szeretnél lemaradni a Whisky Show-ról, akkor gyorsan jelentkezz jegyért, mert érdemes ellátogatni a rendezvényre. Ha pedig velünk játszol, akkor most nyerhetsz egy páros belépőt!

Immáron hatodik alkalommal rendezik meg a világszerte népszerű whisky bemutatók magyarországi változatát, a Whisky Show-t. 2016. október 28-29-én, pénteken és szombaton a Corinthia Hotel Budapest ad otthont a rendezvénynek, ahol mintegy 300 különböző whiskyt és érlelt párlatot lehet megkóstolni. A belépőjegyek kóstolójegyeket, illetve egy gravírozott kristálypoharat is tartalmaznak. A rendezvény egyedülállóan mutatja be a legismertebb és a legnevesebb, különleges whisky-ket is. Külföldi és hazai szakemberek által tartott előadásokon is részt lehet venni, amelyek egy-egy érdekes témát vagy márkát járnak körül, szintén kóstolással egybekötve.

A 2016-os Whisky Show újdonságai

2016-ban először két napos lesz a rendezvény. A pénteki nap szakmai nap, amelyre a szakmai jegy kedvezményes, a VIP belépőjegy magasabb árú, de különlegessége az, hogy 10 db kóstoló jegyet tartalmaz, amely bármely italra beváltható. Azaz a VIP jeggyel (csak a pénteki napra szól) garantáltan 10 prémium whisky-vel lehet megismerkedni. A szombati jegy a korábbi gyakorlatnak megfelelően 5 db kóstolójegyet tartalmaz.

A Whisky Show ötlete

A Whisky Show-hoz hasonló bemutatóknak – csakúgy, mint hazánkban a jobbnál jobb bor- vagy pálinka fesztiváloknak - külföldön már nagy hagyományai vannak. A Whisky Show-n évente egyszer bárki átélheti azt a nem mindennapi élményt, hogy egy teljes délutánon és estén át összesen mintegy 300 különböző whisky márka közül kóstolhat. Bemutatásra kerülnek a legismertebb kevert, azaz blended whiskyk, skót maláta whiskyk, márkás ír whiskey-k, amerikai Bourbon, Tennessee, kukorica és rozs whiskey-k, valamint különféle minőségi whiskyk Kanadából, Japánból, sőt Tajvanról! A lepárlók hivatalos palackozásain kívül bemutatásra kerülnek független palackozók különleges kiadású párlatai is. Így tehát a nagy és ismert márkák mellett találkozhat igazi kuriózumnak számító tételekkel  is, többek között a Glenfarclas, a BenRiach, a Glenfiddich, a Nikka, vagy a Woodford lepárlók különlegességeivel és történeteivel.

Programok

Mindent első kézből ismerhet meg, mivel a Skóciából, Japánból, Tajvanról, az Egyesült Államokból és Írországból érkezett szakértők személyesen kóstoltatják az aranysárga színű „élet vizét”. A rendezvény keretében 7 különteremben közel 30 ültetett előadás (ún. Master Class szeminárium) is megrendezésre kerül különböző témákban, ahol külföldi és hazai előadók mutatják be egy-egy márka termékeit, azok jellegzetességeit, és kóstoltatják meg a legkülönlegesebb párlataikat.

A Whisky Show hagyományos programelemein túl, mint amilyen a skót dudások felvonulása, valamint idén is lesz Whisky Koktél-Verseny, Magyarországon először alkalmazott egyenes kieséses rendszerben. A tavalyi évhez hasonlóan külön Food & Drink terem is kialakításra kerül, ahol szendvicsek, ételkülönlegességek, speciális espresso és filterkávék, tea, csokoládé, kézműves sör, illetve az egész rendezvény területén ún. vízpontok is felállításra kerülnek a felelős és kulturált alkoholfogyasztás támogatása érdekében.

3 kérdés 2 belépőért!

Egy páros belépőt nyerhetsz az október 28-30.-án futó Whisky Showra, ha helyesen válaszolsz alábbi kérdéseinkre és a sorsoláskor Fortuna is melléd áll. (Alább görgetve a keretes kiemelésben segítséget találsz a kérdésekhez.)
1. Melyik whisky a füstös ízű? 
A: az ír
B: a skót
C: az orosz

2. Hol készülnek a bourbon whiskyk? 
A: Angliában
B: Franciaországban
C: USA-ban

3. Hányadik alkalmmal rendezik meg a hazai Whisky Show-t? 
A: Ötödik
B: Negyedik
C: Hatodik 

A válaszodat a Mindmegette oldalán a játék Facebook posztja alá írd meg nekünk, itt >>> 

A nyertes a belépőket a helyszínen veheti majd át! 

Belépőjegyek 

Belépőjegyek korlátozott számban kaphatók. Minden jegy tartalmaz 5 db kóstolójegyet és egy exkluzív skót kristály whisky-kóstolópoharat is. Jegyárusítás: Whisky Shop - Veres Pálné utca 8., Libri Könyvesboltok és a www.whiskynet.hu, a www.port.hu valamint a www.programturizmus.hu oldalakon.

Kiállítók, márkák 

A teljes kiállítói lista, illetve a részletes program és a szemináriumok témái, beosztása megtekinthető  a Whisky Show honlapján>>>  


Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss