Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kossuth-kifli marcipánnal

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marcipánmasszát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szétválasztott tojások fehérjéből kemény habot verünk, és félretesszük. Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a kétféle cukorral, és folyamatos keverés mellett egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Beleszórjuk a reszelt marcipánt, kanalanként hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elvegyített lisztet, majd alaposan elkeverjük. Végül óvatos,
  2. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy közepes méretű (25 x 35 cm-es) tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egyenletesen elterítjük benne a masszát, megszórjuk a mandulaőrleménnyel, és világosra sütjük 20-25 perc alatt.
  3. Végül a kihűlt tésztából 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szép sorban félholdakat vágunk ki. A Kossuth-kifliket tálra rendezzük, és frissen kínáljuk.

Megjegyzés

Kiszaggatás előtt szórd meg a tésztát porcukorral!
Nincs pogácsaszaggatód? A félholdakat pohárral is kivághatod.
Egy kerek tálon mutatós virág alakba rendezheted a félhold alakú süteményeket. - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss