Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Korzikai töltött alma

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 db közepes nagyságú alma
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • kevés rum
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 db ananászkarika
  • 2 db narancs
  • tejszínhab

Elkészítés

    Elkészítés: A gesztenyemasszát a vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.

    Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, 1 citrom levével és héjával együtt vízben, cukor nélkül, fedő alatt megfőzzük.

    A kihűlt almákat ananászkarikákra ültetjük, majd gesztenyével megtöltjük, és felpúpozva az almára rakjuk. Narancsszeletekkel körberakjuk, és tejszínhabot teszünk a tetejére.

    Nagyon finom, különleges csemege.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin