Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Körtével töltött túrós párnácskák

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 18 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • A töltelékhez:
  • 3 db körte
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 ek aprított dióbél
  • 1 ek vaníliaízű pudingpor
  • A sodóhoz:
  • 1 dl habtejszín
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 1 tk vaníliaízű pudingpor
  • 4 ek aprított dióbél

Elkészítés

    1. Simára keverjük a túrót, a tojást és a puha vajat. Beleszitáljuk az egy csipet sóval elvegyített lisztet. Alaposan összedolgozzuk, majd 10 percre a hűtőbe tesszük.
    2. A töltelékhez a körtéket meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, a húsukat lereszeljük. Összekeverjük a vaníliás cukorral, a dióval és a pudingporral.
    3. Enyhén lisztezett felületen a tésztát 3 mm vastag téglalappá kinyújtjuk, és 8 cm átmérőjű köröket kiszúrunk belőle. Mindegyikre 1-1 evőkanál körtés tölteléket halmozunk. Félbehajtjuk őket, a széleket gondosan összenyomkodjuk. Sütőtálcán elrendezzük őket, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
    4. A sodóhoz felforraljuk a tejszínt a vaníliás cukorral és a pudingporral. Hagyjuk kihűlni, azután hozzákeverjük a diót. A töltött párnácskákhoz kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin