Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körtetorta karamellel és dióval

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A „mindent egybe” tésztához:
  • 125 g liszt
  • 1 tasak csokoládéízű pudingpor
  • 3 csapott teáskanál sütőpor
  • 150 g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 175 g puha vaj vagy margarin
  • 3 tojás
  • A töltelékhez:
  • 100 g dióbél
  • 125 ml kész karamellöntet
  • 1 kis doboz körtebefőtt (töltősúly 460 g)
  • A tejszínes krémhez:
  • 400 ml tejszín
  • 200g tejföl
  • 3 tasak habfixáló

Elkészítés

A lisztet, a pudingport és a sütőport szitáljuk egy tálba. A többi hozzávalót is tegyük bele. Robotgéppel, alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt dolgozzuk össze.

A tésztát öntsük egy sütőpapírral kibélelt 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába és simítsuk el. Hintsük meg a dióbéllel. Előmelegített sütőben (elektromos sütő: kb. 180°C) süssük körülbelül 35 percig.

A sütőből kivéve locsoljuk meg 2-3 evőkanál kész karamellöntettel. A tortaforma peremét lazítsuk meg, majd távolítsuk el. A tésztát tegyük rácsra és hagyjuk hűlni. Az aljáról húzzuk le a sütőpapírt. A tortát vágjuk ketté, az alsó tortalapot helyezzük egy tortatálra, és pattintsuk köré a megtisztított tortakarimát. A lecsöpögtetett körtebefőttet osszuk el az alsó lapon (a lapos felével lefelé).

A tejszínes krémhez egy tálban keverjük össze a tejszínt és a tejfölt. Robotgéppel, alacsony fokozaton dolgozzuk össze, majd szórjuk bele a habfixálót, és a legmagasabb fokozaton verjük kemény habbá. Keverjük bele a maradék karamellöntetet is.

A krémet öntsük a körterétegre, és simítsuk el. A felső tortalapot célszerű 12 szeletre vágni, úgy helyezzük a krémre. (Egyben csak akkor tegyük rá a tortalapot, ha több óra, esetleg egy nap múlva fogyasztjuk a tortát.) Legalább 1 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Megjegyzés

Recept és fotó: Dr. Oetker: Villámgyors torták - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss