Előkészítés: A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk, négynek a húsát gerezdekre vágjuk, a maradék egy körtét (a legpuhábbat) villával összetörjük.
Elkészítés: A márványsajtot villával összetörjük, és összekeverjük a tejföllel, a körtepéppel, a citromlével. A lisztet a borral sima masszává keverjük, hozzáadunk 1-1 csipet sót és cukrot és a reszelt sajtot. Felforrósítjuk az olajat, a körtegerezdeket a boros-lisztes masszába mártjuk, és a forró olajban aranyszínűre sütjük. Papírkendőre szedjük, és felitatjuk róluk az olajat. A márványsajtos szósszal kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 670 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre