Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Körtés zellerkrémleves

Hozzávalók

  • 20 dkg zeller gumó
  • 20 dkg burgonya
  • 20 dkg körte
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • bors
  • 2 ág rozmaring
  • 1,5 l zöldség alaplé (kockából)
  • A tálaláshoz:
  • 2 szelet félbarna kenyér
  • 1 csomag szeletelt bacon

Elkészítés

    1. A zellert, a burgonyát, a körtét, és a hagymát megtiszítjuk, és kockára vágjuk. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, majd a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a körtét, a zellert, és a burgonyát tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a zöldség alaplével, belerakjuk a rozmaringot,és puhára főzzük.
    2. Ha megfőtt a leves, a rozmaring ágakat kivesszük belőle, majd botmixel pürésítjük, hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Pirítóssal és pirított baconcsíkollal tálaljuk.

     

Megjegyzés

Amikor készítettem a levest, már a kíváncsiság furta az oldalamat, és kóstolgattam, ÉS MEGDÖBBENTEN, mert egy csodálatos finom ízvilágot ismertem meg, amit magamtól biztos nem készítek el.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin