Elkészítés: A tésztához összedolgozzuk a lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, a tejjel és a hideg a vajjal. Cipóvá gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és fél órára hidegre tesszük.
A körtéket megmossuk, megtisztítjuk, magházukat kiemeljük, vékony szeletekre vágjuk. Citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját simára keverjük a tejföllel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a túróval és a pudingporral. Beleforgatjuk a fehérjehabot.
A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kb. 30 x 36 cm nagyságú lapra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 28 x 34 cm nagyságú tepsit úgy, hogy a peremére is jusson. Rásimítjuk az öntetet, kirakjuk a körtével, kissé belenyomkodjuk, a maradékot félrerakjuk. A tésztát a sütőben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor a félretett körteszeletekkel, mentalevelekkel, esetleg tejszínhabbal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre