Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körtés-tejszínes sertésszelet

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húsokat kissé kiveregetem, majd sózom, és a színes borssal megszórom, hagyom állni 1 órát.

Eközben a körtéket meghámozom, félbevágom, eltávolítom a magházat, a vajon üvegesre párolom, ezután kiveszem a vajból, és megtűzködöm mindegyiket 3 db szegfűszeggel.

A húsok mindkét oldalát a maradék vajon hirtelen átsütöm, majd tepsibe helyezem őket, és a tűzdelt körtékből egyet-egyet ráültetek a húsokra. Ráöntöm a vajat, amiben a hús sült, a sütőbe teszem fóliával letakarva 40 percre 160 fokon. Kevés vizet önthetünk még rá, ha nagyon elfőné a levét.

Ha a hús megpuhult, tejszínnel dúsítjuk a szaftját, és párolt rizzsel tálaljuk. Megszórjuk rózsaborssal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss