Elkészítés: A húsokat kissé kiveregetem, majd sózom, és a színes borssal megszórom, hagyom állni 1 órát.
Eközben a körtéket meghámozom, félbevágom, eltávolítom a magházat, a vajon üvegesre párolom, ezután kiveszem a vajból, és megtűzködöm mindegyiket 3 db szegfűszeggel.
A húsok mindkét oldalát a maradék vajon hirtelen átsütöm, majd tepsibe helyezem őket, és a tűzdelt körtékből egyet-egyet ráültetek a húsokra. Ráöntöm a vajat, amiben a hús sült, a sütőbe teszem fóliával letakarva 40 percre 160 fokon. Kevés vizet önthetünk még rá, ha nagyon elfőné a levét.
Ha a hús megpuhult, tejszínnel dúsítjuk a szaftját, és párolt rizzsel tálaljuk. Megszórjuk rózsaborssal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre