1. Dolgozzunk össze 20 dkg átszitált lisztet 6 dkg porcukorral, 1 tasak vaníliás cukorral, 15 dkg vajjal és 1 db tojással. Csomagoljuk a tésztát folpakba, és tegyük a hűtőbe fél órára. Ezután nyújtsuk ki kb. 34 cm átmérőjű körré, és fektessük egy 28 cm átmérőjű piteformába.
2. Főzzünk pudingot 1 tasak vaníliás pudingporból, 3 dl tejből és 8 dkg cukorból. Ha langyosra hűlt, keverjünk hozzá 20 dkg túrót, majd osszuk el a keveréket a tésztán, és kenjünk rá 10 dkg sárgabaracklekvárt.
3. Vágjuk ki 4 db körte magházát, a húsát szeleteljük vékonyra, és locsoljuk meg 1 db citrom levével. Osszuk el a pite tetején, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre