Az omlós tésztához a lisztet a munkalapra szitálunk. A közepébe vájt mélyedésbe tesszük a cukrot, egy csipet sót és a tojást. A hideg vajat a halom szélére forgácsoljuk. Kívülről befelé haladva az egészet gyorsan összegyúrjuk, majd cipóvá formázva folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 30 percet.
Közben a töltelékhez a marcipánt nagyon apróra kockázzuk. Robotgép habverőjével a puha vajat krémesre keverünk kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a marcipánt a cukorral együtt, és simára dolgozzuk. Egymás után belekeverünk 3 db tojást, végül beleforgatunk 5 dkg lisztet.
Vajjal kikenünk egy 26 cm-es kapcsos torta- vagy egy piteformát. Lisztezett felületen a tésztából 28-29 cm átmérőjű kerek lapot nyújtunk, és kibéleljük vele a formát úgy, hogy körben peremet képezünk. Az esetleg túllógó tésztaszéleket levágjuk, majd a formát a hűtőbe tesszük.
A meghámozott és félbevágott körték magházát karalábévájóval kiszedjük. A domború felüket legyezőszerűen bevagdossuk, és meglocsoljuk a citromlével.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mandulát durvára aprítjuk, és összeforgatjuk a barna cukorral. A tésztát megkenjük az átkevert marcipános masszával. Finoman belenyomkodjuk a fél körtéket, megszórjuk a cukrozott mandulával, és ráforgácsoljuk a maradék vajat. Végül az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen aranybarnára sütjük 45-50 perc alatt. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.