Elkészítés: A tésztához elmorzsoljuk a vajat liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot és a tojások sárgáját, valamint a tejfölt, és tésztává gyúrjuk. Letakarva 30 percen át pihentetjük.
A körtét megtisztítjuk, négybe vágjuk, és a magházukat is eltávolítjuk. A cikkeket vékonyra szeleteljük. Forrásban levő vízbe tesszük a körteszeleteket, és 3-4 percen át főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
Pihentetés után lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és egy 26 cm-es alacsony peremű piteformát kibélelünk a tésztával. A túllógó részeket körben késsel levágjuk. A tésztát jól odanyomkodjuk a forma széléhez. A tészta alját megszurkáljuk több helyen. A tésztára sütőpapírt teszünk, és babbal vagy rizzsel megtöltjük. (Ez azért fontos, hogy a tészta szépen megtartsa a formáját.) Előmelegített, 180 C-fokos sütőbe tesszük, 10 percen át sütjük.
A sütőből kivesszük, a papírt kiemeljük a nehezékkel együtt. Összekeverjük a körtét cukorral, a fahéjjal, a citrom reszelt héjával és levével, majd a tésztára tesszük. Visszatesszük a sütőbe, további 25 percen át sütjük.
Közben elkészítjük a habot: a fehérjét habbá verjük, majd 2 részletben hozzáadva a cukrot tömörebb habot készítünk. Végén a keményítőt és az ecetet is hozzáadva még fél percig verjük. A habot kanállal eloszlatjuk a sütőből kivett lepényen, majd a sütőbe visszatéve 10 perc alatt rásütjük a habot.
A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd tálaljuk. Melegen és hidegen is ízletes.