Keverjük habosra a mogyorókrémet a puha vajjal, a tojásokkal és 1 csipet sóval, majd spatulával forgassuk bele a sütő- és a kakaóporral elvegyített, átszitált lisztet. Simítsuk a masszát egy kivajazott, kapcsos tortaformába.
Hámozzuk meg a körtéket, távolítsuk el a magházukat, a húsukat vágjuk négyfelé. Hosszanti irányban vágjuk be körtedarabokat úgy, hogy legyezőszerűen szét tudjuk őket nyitni. Ecsettel kenjük meg a gyümölcsöket a felmelegített lekvár felével, és rendezzük el a tészta tetején a képen látható módon.
Szórjuk meg a szeletelt mandulával, és süssük a 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig. Végül vegyük ki, és kenjük meg a körtéket a megmaradt lekvárral. Melegen tálaljuk. Friss tejszínhab illik hozzá.
Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda
Ez a sütemény akkor a legfinomabb, ha még folyós a belseje. Ezért semmiképpen se süsd tovább 40 percnél, különben kiszárad.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre