Elkészítés: A csirkemellfiléket a fűszersóval bedörzsöljük, majd lisztben megforgatjuk, és kevés olajban elősütjük.
A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és negyedekre szeljük. Kevés vajon megfuttajuk a körtéket, rácsorgatjuk a mézet, belefacsarjuk a citrom levét és ráöntjük a bort. Míg el nem párolog a leve, addig főzzük a körtéket, de vigyázzunk, ha puhább a körténk, ez az idő kevesebb.
A kisütött csirkemellfiléket egy tepsiben egymás mellé helyezzük, rámorzsoljuk a márványsajtot, majd a tetejére halmozzuk a körtéket. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Burgonyakrokettel vagy rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre