Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körtés-mandulás sütemény

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegíjük 160 fokra. Egy 20x30 cm-es tepsit kikenünk 2 evőkanál citromízű Kronen repceolajjal.
  2. A lisztet, a sütőport és a darált mandulát összekeverjük. A tojások sárgáját, a porcukrot, a sót és a vaníliás cukrot habosra verjük (legalább 10 percig kell habosítani). Folyamatos kevergetés mellett óvatosan belecsorgatjuk a citrom ízű Kronen repceolajat, majd hozzáadjuk a túrót. 
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és tovább verjük , amíg krémes és hófehér lesz. Óvatosan összekeverjük a tojásos-olajos masszával.
  4. Az elkészült keveréket 1 cm vastagon a tepsibe simítjuk. A felezett, előfőzött körtéket lecsepegetjük, majd bevagdossuk, és a massza tetejére helyezzük. A süteményt a sütő középső részén 20 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, végük porcukorral megszórva kínáljuk. 

Megjegyzés

Fotó és recept: Glatz - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss