Elkészítés: Nagyon apró darabokra vágom a körtéket, majd egy szűrőbe teszem és lecsöpögtetem, hogy minél kevesebb levet tartalmazzon. Majd a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor és mák) összekeverem egy tálban. Egy másik tálban a tojást a barnacukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal, a joghurttal és a rummal habosra keverem. (Közben 170 fokra előmelegítem a sütőt, és a muffinformákat kirakom papírral.) A habos anyagba belekeverem a lecsöpögtetett, apróra vágott körtét, majd az egészhez hozzáadom a korábban összekevert száraz hozzávalókat. Kb. 30 percig sütöm, 170 fokon (míg aranybarnák lesznek, mint a képen).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre