Kecskesajtos-körtés csirkemell

Hozzávalók

  • 500 g csirkemell
  • 100 g kecskesajt
  • 50 g edami sajt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4-5 db körte
  • 1 ág rozmaring (friss)
  • 3/4 dl fehér bor
  • olaj
  • bors

Elkészítés

    1.

    A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk vékony szeletekre, sózzuk be, majd hagyjuk állni.

    2.

    Addig pucoljuk meg a fokhagymát, és az ötből egyet szeleteljünk apróra. Hámozzuk meg a körtét, és vágjuk szeletekre, majd aprítsuk fel a rozmaringot is. Az edami sajtot reszeljük le, a kecskesajtot törjük darabokra.

    3.

    A besózott csirkeszeleteket olajon pirítsuk meg, szórjunk rá frissen őrölt borsot.

    4.

    A megpirított csirkét tegyük hőálló tálba, három gerezd fokhagymát egészben tegyünk a húsok közé, egyet pedig felszetelve szórjunk rájuk.

    5.

    Majd jöhet sorban a tetejére a rozmaring, a körte, a sajtok és a bor. Alufóliával takarjuk le, majd 200 fokos sütőben süssük 20 percig. Kölessel, rizzsel, kukoricával nagyon finom!

    Rachel és a csokigyár

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin