A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk vékony szeletekre, sózzuk be, majd hagyjuk állni.
Addig pucoljuk meg a fokhagymát, és az ötből egyet szeleteljünk apróra. Hámozzuk meg a körtét, és vágjuk szeletekre, majd aprítsuk fel a rozmaringot is. Az edami sajtot reszeljük le, a kecskesajtot törjük darabokra.
A besózott csirkeszeleteket olajon pirítsuk meg, szórjunk rá frissen őrölt borsot.
A megpirított csirkét tegyük hőálló tálba, három gerezd fokhagymát egészben tegyünk a húsok közé, egyet pedig felszetelve szórjunk rájuk.
Majd jöhet sorban a tetejére a rozmaring, a körte, a sajtok és a bor. Alufóliával takarjuk le, majd 200 fokos sütőben süssük 20 percig. Kölessel, rizzsel, kukoricával nagyon finom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre