A körtét hámozzuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk falatnyi darabokra. Tegyük lábosba 1,5 dl almalével és a cukorral együtt. Főzzük 2 percig. Keverjünk simára 2 ek almalevet a keményítővel, majd adjuk a főtt körtéhez, és főzzük együtt további 2 percig. Ha szükséges, adjunk hozzá még 1-2 ek cukrot.
Törjük darabokra a piskótát, majd rendezzük el egy tűzálló tálban. Locsoljuk meg 5 ek almalével és a likőrrel. A megtisztított epret vágjuk félbe vagy negyedekbe. Forgassuk a főtt körtéhez, majd locsoljuk az egészet a babapiskótára.
Verjük félkeményre a fehérjét, majd adjunk hozzá 10 dkg cukrot, és verjünk kemény habot. Halmozzunk lágy csúcsokat a piskótás gyümölcsre, majd süssük az egészet 5–10 perc alatt aranyszínűre.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre