A lisztet összedolgozzuk a porcukrral, vajjal, a vaníliás cukorral és a tojással. A tésztát folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük fél órára, majd kinyújtjuk kb. 34 cm átmérőjű körré, és egy 28 cm-es piteformába fektetjük.
A vaníliás pudingport felfőzzük a tejjel és a cukorral. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a túrót, majd rákenjük a tésztára és megkenjük sárgabaracklekvárral.
A körte magházát kivágjuk, a húsát felszeleteljük, és meglocsoljuk a citrom levével, és a pite tetejére rakjuk. 180 fokos sütőbe kb. 35 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre