Körtés-barackos pite

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 20 dkg túró
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 4 db körte
  • 1 db citrom

Elkészítés

    1.

    Dolgozzunk össze 20 dkg lisztet, 6 dkg porcukrot, 15 dkg vajat, 1 tasak vaníliás cukrot és 1 db tojást. Csomagoljuk a tésztát folpakba, és tegyük a hűtőbe fél órára, majd nyújtsuk kb. 34 cm átmérőjű körré, és fektessük egy 28 cm-es piteformába.

    2.

    Főzzünk pudingot 1 tasak vaníliás pudingporból, 3 dl tejből és 8 dkg cukorból. Ha langyosra hűlt, keverjünk hozzá 20 dkg túrót, majd osszuk el a keveréket a tésztán, és kenjünk rá 10 dkg sárgabaracklekvárt.

    3.

    Vágjuk ki 4 db körte magházát, a húsát szeleteljük fel, locsoljuk meg 1 db citrom levével, és rakjuk a pite tetejére. Tegyük 180 fokos sütőbe kb. 35 percre.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások