Körtés-almás torta

Hozzávalók

  • 30 dkg alma
  • 30 dkg körte
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 10 dkg vaj + kikenéshez
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg finomra őrölt dió

Elkészítés

    1.

    Hámozzunk meg és kockázzunk fel 30-30 dkg almát és körtét. Karamellizáljunk világosbarnára 5 dkg cukrot, majd adjuk hozzá agyümölcsöt, öntsünk alá 0,5 dl vizet, és pároljuk 5 percig.

    2.

    Ezután keverjünk bele 5 dkg mazsolát és 1 tk őrölt fahéjat. Kenjünk ki egy tűzálló tálat vajjal, majd öntsük bele aforró keveréket.

    3.

    Dolgozzunk össze 10 dkg vajat 15 dkg zsemlemorzsával, 5 dkg finomra darált dióval és 10 dkg cukorral. Morzsoljuk a gyümölcskeverékre, végül süssük ropogósra 180 fokos sütőben. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek