Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

A körte alkat - így fogyj egyszerűen! Tippek alaktípusok szerint

Alma, körte, oszlop vagy homokóra? Minden alaktípusnak adunk olyan tippeket, amelyek révén megszabadulhatnak a felesleges kilóktól, vagy akár még formásabbá tehetik az alakjukat. Lássuk a második típust, a körtét.
Hirdetes
Körte alkat

Jellemzők

A körte típusnak a legtöbb felesleg a csípőjén, a fenekén és a combján található. A válla ugyanakkor keskeny, a hasa viszonylag lapos.

A körte alkatú nők könnyen feldolgozzák a szénhidrátot, az elfogyasztott zsír viszont gyorsan lerakódik a fent említett testrészeken.

Táplálkozás

Fogyassz nyugodtan lassan felszívó szénhidrátokat, például teljes kiőrlésű termékekből készült ételeket. A zsírfogyasztására viszont érdemes odafigyelned: kerüld a túl zsíros fogásokat és az állati zsiradékokat. Fehérjefogyasztásod is legyen kiegyensúlyozott és mértékletes. A napod 1 csésze zöld teával kezdd: ez beindítja a vérkeringést és a zsírégetést. Legalább 1,5 liter vizet fogyassz el naponta!

Testmozgás

Derékformálás: A jobb testtartásért, a kar-, törzs- és vállizomzat erősítéséért.

Állj támadóállásba, bal lábad nézzen előre, a jobb pedig oldalirányba. Bal kezed támaszd meg a csípődön, jobb karod pedig nyújtsd ki nagy ívben a felsőtested mellett, a hátul lévő lábbal párhuzamosan. Csak a fejeddel fordulj a jobb kezed irányába, és tartsd ezt a pozíciót 10 másodpercig. Ismételd meg a gyakorlatot a másik irányba is. Összesen 60–90 másodpercig ajánlott végezni. 

AZ ALMA ALKAT >>> 
Az oszlop alkat >>> 
A homokóra típus >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Magazin

Hirdetes
Hirdetes