Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körte boros lekvárban

MME MME
3.7/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Az üvegeket alaposan kimossuk, hagyjuk lecsepegni. A körtéket meghámozzuk, magházukat kiemeljük, húsukat apróra vágjuk.
Elkészítés: A körtéket a fehérborban puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni. A körtét a cukorral, a citromlével és a fahéjjal kevergetve felforraljuk, és 4 percig rotyogtatjuk. Belekeverjük a pálinkát, és azonnal az üvegekbe szedjük. Hűvös helyen tároljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 üveg: 1153 kcal
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss