Elkészítés: A tepsiben lerakunk egy réteg korpás kekszet, ez lesz az alsó tésztalap. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, egy lábasban 1 dl vizet aláöntve pár perc alatt megpároljuk. Ízlés szerint cukrot, fahéjat, vagy rétes fűszerkeveréket szórunk bele. Ha megpárolódott, beleszórjuk a pudingporokat, elkeverjük, és egyet rottyantunk rajta. A pudingportól kocsonyás lesz. Ráterítjük a kekszre, elsimítjuk, majd befedjük még egy sor keksszel. Hagyományos módon csokimázt készítünk, és bevonjuk a süti tetejét. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a keksz illesztései mentén felszeleteljük. A keksz megpuhul a tölteléktől és nagyon finom lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre