Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körözöttes pogácsa

MME MME
3 4.3/5
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 70 dkg liszt,
  • 2 tojássárgája,
  • 40 dkg margarin,
  • 5 kávéskanál só,
  • 3/4 élesztő,
  • 160 ml tej,
  • 1 kávéskanál cukor,
  • 1/2 kg túró,
  • só,
  • őrölt kömény és pirospaprika,
  • 1 evőkanál reszelt hagyma,
  • tetejére sajt

Elkészítés

Elkészítés: Meleg tejben, cukorral, kevés liszttel felfuttatjuk az élesztőt, amíg a margarint a meglangyosított (mikróban 1/2 perc) liszttel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a sót, majd a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, és meleg helyen 1/2-1 órát kelesztjük. Közben a túrót krumplinyomóval áttörjük, beletesszük a reszelt hagymát és a fűszereket, majd állni hagyjuk. Kelesztés közben a sütőt érdemes bekapcsolni, jó melegre (villany 200 fok)! Ha a tészta felfutott (kb. háromszorosára) kinyújtjuk, amennyire lehet, elkenjük rajta a kőrözöttet, majd feltekerjük, felébe egymásra hajtjuk, és kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. Aki akarja, pogácsaszaggatóval is bíbelődhet, de - nekem 3 gyerekem van - én késsel 3x3 cm-es kockákra vágom, már a sajtot is 3x3 -as szeletekben dobom a tetejére, és mehet a sütőbe. Az első tepsi kb. 20 perc, a második 15.

Megjegyzés

A pogácsa akkor jó, ha gyorsan sül, forró sütőben. Lehet fele mennyiséget is sütni, de nincs értelme... ha mégse falja fel a család azonnal, le lehet fagyasztani és később fogyasztani. - MME

Ezek is érdekelhetnek