Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Körözöttel töltött, csalános ravioli

Hozzávalók

  • 20 dkg csalánlevél  
  • 2 dl olaj
  • bors
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 1/2 tk só
  • 4 db tojássárgája
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl olaj
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • bors
  • 1/2 tk őrölt pirospaprika
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 1/2 csokor snidling
  • 1/2 tk tejföl
  • 1 db tojás
  • A tálaláshoz:
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    1. A megtisztított csalánt leforrázzuk, majd jeges vízbe tesszük 2-3 percre, és leszűrjük. Gondosan kinyomkodjuk a felesleges nedvességet, és összeturmixoljuk az olaj jal. Megsózzuk és megborsozzuk, majd leszűrjük. A csalánkrémet és az olaj at is félretesszük.
    2. Deszkára szitáljuk  a kétféle lisztet, hozzáadjuk a sót, a tojássárgájákat, az egész tojásokat, az olaj at és 0,5 dl vizet, valamint a félretett csalánkrémet. Kézzel vagy gépi keverőgéppel félkemény tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagoljuk , és hűtőben pihentetjük 30 percig.
    3. A töltelékhez összetörjük a túrót, majd megsózzuk és megborsozzuk, majd a paprikával, a köménnyel és a finomra vágott snidlinggel ízesítjük, végül fellazítjuk a tejföl lel.
    4. A tésztát kinyújtjuk, és keresztben két részre vágjuk. A töltelékből kis kupacokat halmozunk az egyik tésztalapra. Az üres tésztarészeket átkenjük a felvert tojással, majd a másik tésztalappal fedjük le úgy, hogy közben folyamatosan nyomjuk ki a levegőt a 4 tésztalap közül. Kiszúrjuk a raviolikat, és forrásban lévő, sós vízben főzzük 2–4 percig.
    5. Leszűrjük, majd átforgatjuk a felforrósított vaj és a finomra vágott petrezselyem keverékén. Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk. Tejföllel és a félretett csalánolaj jal tálaljuk.
Ha nem sikerül beszereznünk csalánt, használhatunk petrezselymet, bazsalikomot, zsályát is. A tölteléket is kedvünk szerint ízesíthetjük friss fűszernövényekkel, fűszerekkel. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin