Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körmös pacalpörkölt

120 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A gyönyörűre megpucolt és csíkokra vágott pacalt pörkölt alapra rakjuk (zsíron megdinszteljük a hagymát), amelyet fűszerezünk, pirospaprikával, őrölt köménnyel, majoránnával, ételízesítővel. Felengedjük vízzel, és beleteszünk 2 db megtisztított körmöt, majd lezárjuk a kuktát. Forrástól számított 1-1,5. óra múlva megnézzük, hogy megpuhult-e már.

Ha igen, akkor lábasba téve elforraljuk a felesleges levet róla. Sós burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

A 2 köröm azért kell bele, mert hússzínű pacalt sajnos, már nem lehet kapni. Attól volt a régi pacalpörkölt ragacsos... - Papusmaci

Ezek is érdekelhetnek

Friss