Elkészítés: A répákat és a krumplit megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk vagy szeleteljük, attól függ, milyen gyorsan akarjuk, hogy megfőjön, feltesszük főni 1/2 liter vízben (vagy egy kis csirkeaprólékkal), sóval. Amikor forr, leveskockát dobunk bele. Puhára főzzük őket. Mikor készen vannak, elturmixoljuk.
A lisztből vajjal vagy olajjal világos rántást készítünk. Hozzáöntjük a levest és a tejszínt, gyakori kevergetés mellett hozzáadjuk a fűszereket. Krémleves állaga legyen. Ha a korianderünk nem friss, több kell belőle, kóstolgassuk a levest, gazdag íze kell hogy legyen. Kb. 5-6 percig elég, ha csendesen rotyog. Alacsony hőfokon főzzük.
Amikor kész, pirított kenyérkockákkal vagy egy kevés pirított koriandermaggal megszórva tálaljuk, forrón! A csípős ízeket kedvelők bátran tehetnek bele cayenne borsot, kisgyermekeknek elhagyható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre