Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Korianderes répaleves

default user icon
3 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 1 kisebb krumpli
  • 1/2 liter zöldségleves vagy húsleves (lehet leveskockából is)
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • kevés vaj vagy olaj
  • 1 kávéskanál koriander (legjobb frissen törve mozsárban), fehérbors,
  • cayenne bors (elhagyható),
  • csipetnyi szerecsendió
  • mustármag

Elkészítés

    Elkészítés: A répákat és a krumplit megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk vagy szeleteljük, attól függ, milyen gyorsan akarjuk, hogy megfőjön, feltesszük főni 1/2 liter vízben (vagy egy kis csirkeaprólékkal), sóval. Amikor forr, leveskockát dobunk bele. Puhára főzzük őket. Mikor készen vannak, elturmixoljuk.

    A lisztből vajjal vagy olajjal világos rántást készítünk. Hozzáöntjük a levest és a tejszínt, gyakori kevergetés mellett hozzáadjuk a fűszereket. Krémleves állaga legyen. Ha a korianderünk nem friss, több kell belőle, kóstolgassuk a levest, gazdag íze kell hogy legyen. Kb. 5-6 percig elég, ha csendesen rotyog. Alacsony hőfokon főzzük.

    Amikor kész, pirított kenyérkockákkal vagy egy kevés pirított koriandermaggal megszórva tálaljuk, forrón! A csípős ízeket kedvelők bátran tehetnek bele cayenne borsot, kisgyermekeknek elhagyható.

Megjegyzés

Nagyon mutatós, vendégvárásra is alkalmas leves. Ijesztő a répa, de még azok is élvezettel eszik, akik szívből utálják a főtt répát!! Érdemes kipróbálni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Istria
Nagyon fincsi, a legújabb kedvencem! (másodszorra kihagytam a krumplit, lisztet, viszont tettem bele gyömbért is és tejszín hiányában tejfölt- kicsit pikánsabb lett és isteni finom! (a végén még reszeltem rá egy kis sajtot))
kicsi.csibe
én is kipróbáltam. tényleg nagyon finom. köszi, hogy megosztottad velünk : )
szkati
Ma ettem egy Admirális nevű étteremben Érden és mellé foghagymás kenyeret adtak, valamint babyrépa volt benne díszítésül. Nagyon finom volt!

Hasonló Receptek

Magazin