Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Korhelyleves

Hozzávalók

  • 20 dkg csülök (füstölt)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy kevés csombor (borsikafű)
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 szál kolbász (füstölt)
  • 3 ek tejföl (+ a tálaláshoz)
  • 1 ek liszt
  • pirospaprika (őrölt)
  • őrölt bors

Elkészítés

    1. A csülköt, a hagymát, az áttört fokhagymát, a csombort és a babérlevelet egy lábasba tesszük.
    2. A hagymát csíkokra vágjuk. A savanyú káposztátegyszer átvágjuk, hogy ne legyenek hosszúak a szálai (ha túl savanyú, kicsit átöblítjük). Ezeket is hozzáadjuk a csülökhöz.
    3. Egy órán át főzzük, majd beletesszük a karikázott vagy hasábra vágott zöldségeket. Rövid idő után hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt is. A főzőléből egy keveset kiveszünk, és a tejföllel és a liszttel csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a levest. Megszórjuk a levest pirospaprikával, enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Ha a hús és a zöldségek megpuhultak, tejföllel kínáljuk.

    Még több káposztás étel >>> 

    Fogások savanyú káposztával >>> 

    Levesek >>> 

    Hússal készült levesek >>>

Megjegyzés

Másnaposság utánra nem talált még ki a tudomány ennél hatásosabb gyógyírt. Szilveszter éjszakája után a legjobb!

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

viola01
Igazi klasszikus! Édesapám is épp így készíti!

Hasonló Receptek

Magazin