Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Korhelyleves V.

MME MME
1 4.5/5
90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A savanyú káposztát először kóstold meg, amennyiben túlságosan savanyú, áztasd be hideg vízbe, pár perc után nyomkodd szárazra, és vágódeszkán kicsit aprítsd fel. Az így előkészített savanyú káposztára önts bő 2 liter hideg vizet, tedd bele a babérlevelet, az oldalast, a füstölt kolbászt, s főzd puhára.

A zsírral, a liszttel, az apróra vágott vöröshagymával, a fokhagymával és a pirospaprikával készíts zsemleszínű rántást.

A levesből vedd ki a babérlevelet, az oldalast és a kolbászt, sűrítsd be a rántással. Jól forrald össze, ha kell, még ízesítsd sóval, esetleg savanyítsd az ecettel vagy citromlével.

Tedd bele vissza a kicsontozott és felkockázott oldalast, valamint a felkarikázott kolbászt. Tálaláskor tejfölt kínálj hozzá.

Ezek is érdekelhetnek