Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Korhelyleves kolbásszal

MME MME
50 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A kolbászos korhelyleves elkészítéséhez a zsírszalonnát apró kockákra vágjuk, és egy nagy lábasban üvegesre pirítjuk. A felkarikázott kolbászt is rádobjuk. Ha a kolbász lepirult, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát is.
  2. Pár perc után megszórjuk a fűszerekkel és a liszttel, majd átkeverjük. Figyeljünk rá, hogy ne maradjon a liszt csomós.
  3. Belekeverjük az átmosott savanyú káposztát, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, és fél órán át főzzük.
  4. Behabarjuk a levest: a tejfölt simára kikeverjük egy merőkanál forró levessel, visszaöntjük, és forralunk még egyet rajta egyet.
  5. A korhelylevest tejföllel, friss, ropogós kenyérrel  tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a korhelyleves kolbásszal:

Ezek is érdekelhetnek

Friss